woensdag 8 augustus 2007

Loveland. Just say no


House. Wie wil er serieus iets over schrijven? Je hoopt oprecht dat niemand het ook maar overweegt. Tot je volledig onverwacht in een hinderlaag loopt. En er domweg niets anders op zit. Wanneer je ‘m zonder spuug en waarschuwing ontvangt ga je immers niet in een hoekje zitten bloeden. Dan dient er snoeihard te worden teruggeslagen.

Loveland. Voor het schamele bedrag van € 51,- was je er bij, zaterdag 4 augustus 2007 in het Sloterpark. Hiervoor dienden sommigen slechts anderhalf uur in de rij te staan. Eens kijken. Deze mensen arriveerden om 15.00 uur. Het festival duurde tot 23.00 uur. Normaliter zou je dus zo’n 8 uur hebben om te Lovelanden. Vond de organisatie vermoedelijk toch wat gortig. Doe maar anderhalf uur wachten dus. Een voorrecht waar je dus slechts een goede € 9,50 voor betaalt, zo leert een snelle rekensom. Maar hé, dan heb je tenminste ruim de tijd om je drugs te verstoppen. Natuurlijk werd er niet echt gefouilleerd, maar de anticipatie…de spanning… Onbetaalbaar.

Eenmaal binnen weet je, die ellende van net, ben ik sneller vergeten dan je mdma-poeder kunt zeggen. Wel eerst even bonnen kopen. Het is warm, dus goed drinken is het devies. Voor € 10,- heb je één ‘plaatje’, met negen bonnen. Altijd prettig, een oneven getal. Want je betaalt voor alles in even getallen.

“Maar dan hou je er toch altijd eentje over?”

Ja? En? Dan koop je er toch nog negen bij. Amateur. Dezelfde klantvriendelijkheid die je in De Arena krijgt hoor.

Oh ja, het is warm. Daar moet op gedronken worden. Hmm, wat water op z’n tijd is dan wel welkom. Dat begrijpt de organisatie ook wel. Dus is er water in overvloed. Kost je maar vier bonnen! Net zoveel als twee biertjes.

“Net zoveel als twee biertjes??”

Ja ja, maar dan krijg je ook wel 0,5 liter. Zeg nou zelf, een kleine € 4,50 voor een halve liter water…

“Hebben daar Engeltjes in gepist dan?”

Nou, dat gerucht gaat wel inderdaad. Over pissen gesproken. Eerst maar even doen. Het festivalterrein moet verkend worden, maar met een volle blaas is het gewoon niet hetzelfde. Even wachten, nog even wachten, nog héél even wachten, beetje dringen en we mogen. Tenminste…een wat? Een stempel? Om te pissen? Juist.

Nou, doe maar dan, zo’n stempel. Geinig.

Kost één muntje. Ja, stom, logisch. Maar daarna is het wel gratis. Met stempel. Oké.
Nou ja, terecht. Je wilt niet weten wat voor onmenselijke taferelen je doorgaans aantreft op die toiletten. Dus dat de organisatie zo’n € 11.000 van het publiek vraagt om de boel een beetje ‘toegankelijk’ te houden…’t is eigenlijk een fooi.

Het eerste toilet is volledig ondergescheten. Volledig. Is ook niet leuk, dysenterie. Lullig ook voor de toiletjuffrouw. Maar goed, die wordt er wel naar betaald.
Toiletjuffrouw? Toiletjuffrouw? Hallo? Ach, die zal ook wel even dansen zijn. Het is tenslotte feest.

Inderdaad! Feest. De blaas is geleegd, dus even snel wat water kopen en we kunnen. Top.

“Zei je ‘dop’?”

Nee, ik zei top. Maar inderdaad, zelden heb ik een eenvoudig voorwerp als een dop zo zien schitteren. Door afwezigheid welteverstaan.

“Maar zonder dop kan ik dat flesje niet echt lekker bewaren. Kan ik straks direct weer een nieuwe kopen!”

Geef de man een sigaar.

Oké. Genoeg is genoeg. Alle rijen zijn getrotseerd, de doploze waterflesjes worden stevig omklemd... Kortom, de hoogste tijd om eens wat échte sfeer te gaan proeven.

Goed. Iedereen die ook maar ooit naar een leuk festival is geweest weet wat het is; échte festivalsfeer. Op Loveland moet die haast wel onder eerder genoemde berg stront hebben gelegen. Een onverwachte tegenvaller. Zoals de website immers beloofde (over serieus over house schrijven gesproken):

"Vorig jaar was de eerste waanzinnige editie van Loveland Festival. Bezoekers waardeerden de unieke locatie, vooruitstrevende programmering en intieme sfeer enorm. Op zaterdag 4 augustus is het vervolg! Hoewel het festival 2x groter is, blijft door de beperkte kaartoplage de intimiteit en het sfeervolle karakter gewaarborgd."

Waar te beginnen, waar te beginnen…
Bij het begin dan maar. Althans, het begin voor de bezoeker: de hemeltergende rij bij de ingang. Men heeft het over ‘een beperkte kaartoplage’. Laten we het er maar op houden dat 'beperkt' vanaf zaterdag 4 augustus 2007 een wat rekbaarder begrip is geworden.

De intimiteit. Met een mannetje of 10.000. Is dat dezelfde intimiteit die je in vluchtelingenkampen aantreft? Of was het de intimiteit die werd veroorzaakt door de sociale medehouser die door je heen wilde lopen? Of dacht dat rijen bij de eettentjes het beste met aggresiviteit geslecht konden worden? Is ook niet makkelijk, coke.

Los daarvan, laten we elkaar nou geen geheelonthouder noemen. De enige intimiteit die je doorgaans aantreft op evenementen als deze zijn van het gehalte: “Jij bent ook uit je knijter hè, haha!”, of “Hé, wie draait er nu?”. En oké, hier en daar nog de obligate pillenknuffel.

Obligaat…Obligaat…die term diende nog ergens voor… Oh ja. Dat was het. Voor de muziek. Vooruitstrevende programmering?? Voor Rusthoeve De Schuimbek ongetwijfeld, maar voor een festival als dit? Dat zich bovendien niet bescheiden profileert? Er zijn mussen gesignaleerd die hoofdschuddend over het park vlogen. Wat een zeldzaam tragische, herstel, trage, saaie en – hadden we obligate al gehad? – juist, obligate beatpourri.

“Hé! Ik dans al een kwartier exact hetzelfde!”
“Ha, wow, ik ook!”
“Moet je dit pasje zien!”
“Wow! Nieuw?”
“Nee, exact hetzelfde!”

Heel even vestig je nog je laatste sprankje hoop op de DJ. Die zal toch wel zien dat een complete main area evenveel enthousiasme aan de dag legt voor zijn set als een naaktslak voor een peloton wielrenners? Nou. Nee. Navelstaren is tijdrovender dan je denkt.
Is er dan helemaal niets positiefs te melden?

Natuurlijk wel. Bacardi bleek zich ruim aan het quotum te hebben gehouden voor het in dienst hebben van mensen met een ‘uitdaging’. Het autistisch kwartet dat het daar presteerde 20 minuten over je caipirinha te doen levert ongetwijfeld een fijn stukje subsidie op.

“Maar die caipirinha kwam toch rechtstreeks uit een flesje? Hoefde toch alleen ingeschonken te worden?”

Zeg, heb jij inmiddels niet genoeg sigaren?

Ook bij de eettent voelde je je als klant de koning te rijk. Je bestelt bijvoorbeeld een broodje tonijnsalade. Die is op. Dat kan natuurlijk. Dan besluit je in plaats daarvan dan maar een broodje gezond te nemen. Die maakt men voor je. Op exact hetzelfde moment dat het broodje gezond op de toonbank wordt gelegd, komt een verse lading tonijnsalade binnen. Geweldig! Kun je toch nog het broodje eten wat je wenste! De lieftallige broodjesassistente is een andere mening toegedaan.
“Nee, sorry, het broodje gezond is al over de toonbank gegaan. Die mag ik niet terugnemen van de organisatie.”

Als de organisatie het zegt, dan gehoorzaam je. Zo is het. Mochten onze Oosterburen op een dag weer een bepaalde neiging tot annexatie niet kunnen onderdrukken, dan ligt het bruine hemd gestreken en wel voor je klaar. Moffenhoer.Ongetwijfeld zijn er genoeg mensen die het een fantastische happening vonden, Loveland. Je hebt ze er immers altijd wel tussen zitten. Toch. In dit specifieke geval: welke drugs hebben jullie in godsnaam gebruikt? Nee, echt.

Denkend aan Loveland 2008, kan nu wel al gesteld…

…Even serieus! Wat hebben jullie gebruikt? Is nieuwe hè? Waar haal je dat?
Want wie weet heeft de organisatie er iets aan…

14 opmerkingen:

zuuure zei

ja, komaan deel met mij ook die info als het u belieft, rogier, want wellicht kunnen we een artikel in de nieuwe revu laten plaatsen en de verkoop in de smartshops weer even een goede boost geven !

of de straathandel.

en wellicht kan ik zo een onzinfeest dan ook weer eens waarderen.

zuuure zei

daarnaast wilde ik toch ook nog even dit kwijt, uw bloggende hoogheid:

opzouten met die house-idioten,inderdaad !!!

dit kun je toch wel toepassen op alle uitgaansgelegendheden en hippe cafetarias en bijna de gehele maatschappij met consumerende hipperende ikhoornietbijdemassa massale idioterie

Anoniem zei

Heel goed Gier, laat je deze ook even achter op de Loveland Hyvesite? Haha. De_Eg

Cindy zei

Nooit ga ik meer naar dat soort feesten maar vraag me op de dag zelf wel altijd af hoe het is als ik er wel zou zijn.. Meer een soort van melancholie want ik moet er niet aan denken.
Jouw verslag is meesterlijk in alle opzichten! Met als absoluut hoogtepunt de mussen die hoofdschuddend over het terrein vliegen.
Ik ben een fan, grote broer.

Ome Jelle zei

Tijd voor mannen met gitaren, onder TL licht met een lucht van verschraald bier.

maar dat is misschien ouderwets

btr zei

[quote]
De intimiteit. Met een mannetje of 10.000. Is dat dezelfde intimiteit die je in vluchtelingenkampen aantreft?
[/quote]

Goddomme. Wat een juweeltje.
En dat is slechts één van de.

Duncan zei

Gier, flapdrol,

Ik moet zeggen, hulde...

Cat zei

zuchttttttttttt een geweldig stuk van herkenning.... had het zelf kunnen schrijven als ik had gekund :-D

Cat

Tim zei

Wat een ongelooflijke hopeloze mensen zijn jullie zeg??Ben je nou echt zo vreselijk kansloos dat je de tijd neemt om dit achterlijke verhaal op je blog te zetten???De meeste mensen die van house houden, die echt van house houden, staan open voor elk soort stukje muziek!Zij zien overal de mooie kanten aan ook al is het niet house!Muziek is ten slotte muziek en als je er van houdt dan heb je geen oogkleppen op. Helaas jammer dat er nog steeds mensen zoals jullie bestaan en elkaar bevredigend aankijken omdat 1 of andere gigantisch lelijke nerd achter zijn pc, waar niemand hem kan zien, een stukje schrijft over loveland festival waar hij hoogswaarschijnlijk alleen verhalen van heeft gehoord omdat ie zelf niet binnenkwam wegens teveel drugs op zak!Waarom moet een mens zoveel klagen?dat betekent toch dat je het zelf beter kan?Doe het dan hopeloos geval!Kan ik gaan lachen...ik denk dat alleen jij met je 7 comment broeders bij de main stage staan te huppelen op dj porny horny!Dus hou aub op met je zielige verhaal en kom eens tot jezelf?Vindt je jezelf nu stoer,groot,hip??Volgens weet je zelf ook wel dat dit zo verschrikkelijk kansloos is dat je je diep schaamt!jammer....

sleepwalker zei

wij houden niet van house, tim. niet echt, althans.

als je mij als lelijke nerd bestempeld, dan wil ik dat stuk nageboorte dat jij als hoofd bestempeld ook weleens zien. zag dat je m'n profiel al bekeken hebt, laat jij ook even je e-mailadres achter?

hopelijk tot snel, timmie!

Tim zei

Als je geen verstand hebt van een muziekstijl, in dit geval house, schrijf er dan niets over. Ik bedoel ik hou totaal niet van hard rock toch heb ik respect voor de muziek en de mensen. Zij kunnen mij wel prikkelen door bepaalde stukjes of deuntjes uit die muziek te laten horen. Waarom afgeven op mensen? ik citeer: "opzouten met die house-idioten,inderdaad !!!
" Dus iedereen die van house houdt is per definitie een idioot??????Sorry..dat moet mij uitgelegd worden!En als dit je enige argumenten zijn om het uit te leggen:
1)"wij houden niet van house, tim. niet echt, althans"
2)"laat jij ook even je e-mailadres achter"

dan beloofd dat niet veel goeds voor een discussie..dus waarom dan mijn email geven?...of was het een bedreiging? Dit was mijn laaste comment om je blog en ik zal hier nooit meer terug komen aangzien house idioten hier niet gewenst zijn...dus muziekliefhebbers ook niet??want house is niet het enige wat mijn voorkeur geniet...

sleepwalker zei

ergens niet van houden betekent niet dat je er geen verstand van hebt. integendeel, zou ik denken.

en waar staat dat ik niet van muziek hou?

probeer eens te lezen. en te spellen ("dat beloofd").

het lijkt me idd beter dat ik je nooit meer tegenkom, virtueel of fysiek, want ik ben je inmiddels dusdanig zat dat een ouderwetse bedreiging als een steeds beter idee klinkt.

en nou wegwezen. vort.

tim zei

Laat maar...je wilt het gewoon niet snappen!(wederom weer geen antwoord op mijn vragen gekregen!Maar ik hoef ze ook niet meer..)

En Vort ik ben weg.....(hahaha!)

sleepwalker zei

als je maar weet dat ik weet waar je huis woont. housert.